YASAL DAYANAK:

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 18 inci maddesinde yer alan “On ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları personel sayısının yüzde beşinden az olmamak üzere mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumu öğrencilerine beceri eğitimi, mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumu öğrencilerine staj ve tamamlayıcı eğitim yaptırır.” hükmü gereğince Bursa Büyükşehir Belediyesi idari birimlerinde çalıştırılacak stajyer kontenjanı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir.

İlgili kanun dikkate alınarak belirlenen stajyer kontenjanları, birimlerin stajyer ihtiyaçları ve Kurum bütçesi dikkate alınarak stajyer alımı yapılmaktadır.

Stajyerlerin birimlerde göreve başlatılması, staj bitimi ayrılışları ile ilgili yazışmalar, stajyerlerin oryantasyon iş ve işlemleri Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

STAJ DÖNEMLERİ:

(1) Meslek Lisesi Öğrencileri için Staj Dönemleri:

Kış Dönemi

Eylül ve Haziran aylarında

Yaz Dönemi

Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında

Kurum ve işletmelerde meslekî eğitim uygulamasında bir ders yılı iki dönemden oluşur. Dönemlerin                başlama ve bitiş tarihleri eğitim öğretim dönemi Akademik takvimi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)tarafından belirlenir.

Staj Başvuruları Sadece Belediye Başkanlığımızın Belediye Başkanlığımızın web sitesi olan bursa.bel.tr adresi üzerinden Online Olarak Kabul Edilmektedir.

(2) Ön lisans ve Lisans Öğrencileri için Stajı Dönemleri:

Güz Dönemi

Ekim ve Ocak aylarında işyeri stajı

Bahar Dönemi

Mart ve Haziran aylarında işyeri stajı

Yaz Dönemi

Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında

Kurum ve işletmelerde meslekî eğitim uygulamasında bir ders yılı iki dönemden oluşur. Dönemlerin başlama ve bitiş tarihleri eğitim öğretim dönemi Akademik takvimi Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenir.

Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerini kapsayan yaz stajı süreci;  Staj Seferberliği 27.10.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile “2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına” dahil edilmiştir. .Belediye Başkanlığımız bünyesinde gerçekleştirilen Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerini kapsayan yaz stajı süreci;   Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği projesi kapsamında taj başvurularının Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden(https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) kabul edilmektedir.